top of page

Plasma behandeling

Waarom een Plasma behandeling?

Een Plasma behandeling is gebaseerd op sublimatie (verdamping) van de bovenste huidlaag (opperhuid). Door verdamping van kleine stukjes van de opperhuid zal een lokaal krimpeffect van de huid ontstaan, met meer strakheid en lifting als resultaat.

De Plasma behandeling is een effectief alternatief voor diverse chirurgische ingrepen, zoals boven/onderooglid correctie, wenkbrauwlift en halslift. Het grote voordeel boven een chirurgische ingreep is dat er geen littekens ontstaan en dat de huid niet dunner maar juist dikker wordt. Plasma behandeling gebruikt het zelfhelend vermogen van het lichaam om weer een mooie lift en verjonging te laten ontstaan.

Hoe werkt Plasma?

Plexr_ogen_2_edited.jpg
Plexr_ogen_1_edited.jpg

Plasma ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen.

Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog geladen plasma, die de huid puntsgewijs aanraakt.

Als reactie op deze aanraking trekt de huid vrijwel direct samen en ontstaat er een liftend effect. Een behandeling met de Plasma bestaat uit een serie van deze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op bepaalde probleemzones.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

De plasma pen stelt ons in staat om gericht te liften en bepaalde gezichtszones te re-modelleren.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid huidoverschot, het huidtype, complexiteit van het probleem en jouw individuele wensen.

In de meeste gevallen kunnen één of twee behandelingen afdoende zijn, maar in sommige gevallen kan een derde of zelfs een vierde behandeling nodig zijn om het gewenste eindresultaat te bereiken.

Tussen de behandelingen moet een periode van ongeveer 4 maanden zitten.

Plexr_behandeling_gezicht_2_edited_edite
Plexr_behandeling_gezicht_1_edited_edite

Voor behandeling                                            Na de Plasma behandeling

Is de Plasma behandeling pijnlijk?

Bij het behandelen zal er een verdovende crème ongeveer 45 minuten voor aanvang van de behandeling worden aangebracht. Hiermee is de behandeling zeer goed te ondergaan en is niet pijnlijk.

De werking van Plasma is oppervlakkig, wat betekent dat de energetische plasmastraal de basaalcellenlaag (de onderste huidlaag van de opperhuid) van de huid niet bereikt. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen of andere ongewenste of permanente huidschade. Het is in feite een ooglid / bovenlip / halslift correctie zonder de napijn en littekens.

Na de behandeling

Belangrijk: Na de Plasma behandeling dient u een week lang volledig uit de zon blijven. Daarna het gebied goed beschermen met zonnebrand creme met minimaal factor 50 en direct zonlicht vermijden (minimaal 6 weken).

De eerste 48 uur na het behandelde gebied niet nat maken.

Vermijd direct contact met het behandelde gebied (niet aan korstjes peuteren).

Geen make-up aanbrengen op het behandelde gebied, totdat de korstjes eraf gevallen zijn.

Nadat de korstjes zijn afgevallen houdt u vaak nog enige weken last van een lichte roodheid. Deze roodheid mag u camoufleren met een dun laagje makeup.

Wat is het resultaat op de lange termijn?

In sommige gevallen is een tweede plasma behandeling nodig. Het resultaat is permanent, totdat er door normale veroudering weer huid verslapping is opgetreden.

Hoe veilig is de Plasma behandeling?

Plasma is de meest veilige “laser” behandeling die er is.

Waar andere lasers vaak in diepe huidlagen komen, hetgeen voor problemen kan zorgen, zoals litteken vorming en depigmentatie, werkt de Plasma alleen in de oppervlakkige huid.

Door onze unieke nabehandelingscrème ziet u een sneller herstel en kunt u op na de behandeling spoedig weer aan het werk.

Plasma behandeling prijzen;

Afspraak maken;

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

bottom of page